četrtek, 13. avgust 2015

NA MORJU



K poletju spada tudi morje ...
Ne vedno, ne k vsakemu,
pa vendar smo lahko k našemu poletju dodali skupno morje.


Tokrat je bila večkrat SREČA, da smo bili lahko na morju. 
Najprej velik Bog lonaj družini Krivograd, ki je svojo hiško za en teden podarila misijonski tomboli v Št. Primožu ... naše sestre pa so jo zadele. Še ena sreča je bila pa ta, da je sreča doletela še nas in smo jo lahko koristili. 
Super je bilo!!! Res velik Buhvoni!






PREŽIVET TEDEN V VASI ROŠINI

Vse se je začelo 3. 8., ko smo se na prelepo sončno ponedeljkovo jutro odpravili na pot proti Poreču. Naša pot je bila kanček daljša zaradi nekaj napačno zavitih smeri, vendar smo na koncu le prispeli v vasico Rošini. Tam smo se namestili v lepem stanovanju v prelepi hiši z čudovitim razgledom na sosednjo hišo ter delčkom morja.
Več kot polovico vsakega dneva smo preživeli na obali in v morju. Prve tri dni smo se zaradi našega nepoznavanja mesta večkrat vozili v krogih na krožiščih na poti do tja … Tam smo zganjali različne norčije ter uživali v prijetno hladnem morju, vročem sončku ter ogledovanju zanimivosti plaže in njenih tujih lepot. Preizkusili smo tudi pedolina in njegovo nosilno zmogljivost … ter se pri tem zabavali in uživali.
Po končanem dnevu pa smo se odpravili nazaj v hišico kjer smo veliko spali, jedli dobre jedi iz pod rok kuharice s. Veronike in njene pomočnice s. Urše (veliiiiiiiiiiko sladoleda in kmetove lubenice ter melone) ter se hladili in branili pred komarji.
Ob večerih smo se ali odpravili v mesto ali pa na sprehod po vasi in spoznavali tamkajnše domačine do poznih ur. Za zadnji večer pa smo si izbrali Lubenico party in tam uživali še zadnje trenutke naših skupnih počitnic.
In naša zgodba se je končala v nedeljo 9.8., ko sta nas sestri spodili pospravit stvari ter nato v avte in na dolgo pot proti domu kamor smo se vračali z mešanimi občutki, zapečeni pa vendar veseli :)

Urška











Porec war ein unvergesslicher Urlaub mit sehr vielen Erinnerungen. Wir hatten sehr viel Sapß und auch immer sehr viel im Kühlschrank grin emoticon Als ich jeden Tag am Strand lag genoss ich die schöne Aussicht auf das Meer. Es war sehr beruhigend den Sonnen untergang zu betrachten. Der Radiosender Otvoreni hatte immer sehr gute Musik zu der wir im Auto immer tanzten. Wir lernten auch neue Leute kennen mit denen wir bis in die frühesten Morgenstunden Spaß hatten. Schwester Ursa und Schwester Veronika kochten für uns wie in einem 5 Sterne Restaurant. Im großen und ganzen war dieser Urlaub wirklich unvergesslich und ich hoffe eines Tages nach Porec zurückzukehren. :)

Sabrina












Ni komentarjev:

Objavite komentar