petek, 15. januar 2016

Noč višjih šol

Že nekaj let zapored na naši šoli poteka prisrčna prireditev Noč višjih šol. 


Posebej zanimiv del te noči je Literarna kavarna, 
kjer lahko naši literarni ustvarjalci predstavijo kot pesniki/-ce in pisatelji/-ce.

Nekaj črno-belih foto utrinkov nam je ujela 


Klara Klemenčič iz 1. letnika: 











Ob izboru pesmi, ubranem petju naših maturantov in zanimivih zgodbah, 
smo uživali tudi ob prijetni postrežbi ... kave, izboru koktailov in drugih sladkih reči :)

Pa še nekaj barvnega od


 Klare S. Simon iz 1. letnika:












V četrtek, 14. 1. 2016, se je na naši šoli odvijala že tretja „Noč višjih šol“. Del programa je bila tudi literarna kavarna v Ražunovi dvorani VŠ Št. Peter.

Na letošnji literarni kavarni je sodelovalo 6 učencev in sicer Erik Selan, Urška Oblak, Ana Ogris, Manja Mulej, Katarina Urank in Kristina Willewaldt. Za organizacijo je poskrbela Kristina Willewaldt. Mesto moderatorja je tudi letos prevzel Niko Kupper, gost pa je bil absolvent naše šole, Aljaž Pestotnik Robič.

Vzdušje je bilo sproščeno, nastopajoči so uživali v branju svojih besedil. Nasprotno pa so bralci uživali v poslušanju. Tiho dvorano je občasno zmotil zvok kavnega stroja in zvok „šejkerjev“. Učenci smo nastopili po vrstnem redu, od najmlajšega do najstarejšega. Med našimi branji pa sta imela Niko in Aljaž dialog. Poskrbeli smo tudi za glasbeni vložek, na začetku in vmes. Peli so naši nepogrešljivi maturanti: Nadja Müller, Simon Boštjančič in Verena Smrtnik, pesem „The Siencist“ , vmes pa je Nadja zapela še pesem „Make you feel my love“.

Na koncu prireditve so sledile zahvale. Gospod ravnatelj se je zahvalil  vsem nastopajočim in sodelujočim. Podelil je še knjižne nagrade govorcem govorniškega natečaja.

Še enkrat hvala nastopajočim, ki so pomagali organizirati dogodek. Upam, da se bo nadaljeval tudi v letih, ki prihajajo.

Kristina Willewaldt, 5. letnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar