nedelja, 3. februar 2013

Slikarska razstava "Luč nosim"

Nekaj lepega, nekaj za oči in srce ... je bila slikarska razstava "Luč nosim" s. Tine Dajčer na našem šolskem stopnjišču. Gostili smo jo dober mesec, od sredine decembra 2012 do konca januarja 2013. Bila je dobra sprememba, veter, ki prinese novo veselje, novo upanje, nov navdih. Vsaka slika ima svoj izraz in ko smo jo gledali, je v nas zopet odprla novo zgodbo.
S. Tina je šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja, likovna pedagoginja, ki poučuje likovno vzgojo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani. Še posebej pri srcu pa ji je krožek Likovna snovanja, ki ga ima za mlade v Zavodu. 
Slikarska razstava Luč nosim je bila povezana z adventnim in božičnim časom, ko tudi Jezus prihaja k nam in nam prinaša luč, samega sebe. On je za nas luč in tudi mi smo poklicani, da nosimo luč, da smo luč. 

S. Tina o razstavi pravi:
"Moja želja je predvsem ta, da bi sredi učenja, ki ga imajo mladi zagotovo veliko, na način, ki je njim blizu (petje, poezija, risanje …) o tem, kar nosijo v sebi, spregovorili tudi drugim. Dialog med nami, je namreč znamenje življenja in medsebojnega zaupanja. Medsebojno zaupanje pa pot, ki daje mlademu človeku rast. Zato si želim, da bi vedno znova v sebi odkrivali željo po iskanju Luči in imeli pogum, da bi jo z veseljem in zaupanjem podarjali naprej. Pri čemer me že iz mojih študijskih let še danes nagovarja misel: Navadno mislimo na to, kaj lahko obdržimo ali izgubimo. Mislimo vendar na to, kaj lahko damo! (Romain Rolland"








Ni komentarjev:

Objavite komentar