ponedeljek, 21. oktober 2013

DS3 ali Love is in the air

Fajn je blo, kar poglejte!

Učenci 3. letnika smo končno dočakali tisto lepo sredo 16. oktobra 2013, ko smo se polni pričakovanja z avtobusom odpravili proti Sloveniji. Po slabi uri vožnje smo prispeli v Repnje. Razvrstili smo se v sobe in tako so se začeli naši trije dnevi smeha in zabave.
Obravnavali smo eno za nas najstnike najzanimivejših tem: ljubezen. Ljubezen do sočloveka, do partnerja, do Boga, do staršev. Imeli smo tudi veliko gostov. Prvi je bil sveže pečeni kaplan Branko Setnikar, ki je govoril o svojem življenju in o spremembah, ki jih je doživel odkar ga je na svojo pot povabil Vsemogočni.
Druga gosta sta bila mlad poročeni par Agata in Gašper Hren. Govorila sta o svojem odnou, o tem, kako sta se spoznala. Predstavila sta nam svoj pogled na vzdržnost do poroke in kontracepcijo.
Zadnja gostja pa je bila farmacevtka in družinska terapevtka Anja Kastelic. Ta nam je na zelo zanimiv način predstavila spolnost in razlike med moškim in ženskim telesom.
Vsak dan smo obiskali tudi cerkev sv. Tilna, kjer smo obravnavali veliko zanimivih tem. Igrali smo se veliko iger in se dodobra nasmejali. Po poti nazaj smo nabrali kostanj, ki smo ga naslednji dan pojedli. Zadnji večer smo poimenovali zabavni večer. Ogreli smo se z zabavnimi igrami in različnimi preizkušnjami. Nato pa plesali ... in naša s. Urša se je prvič predstavila v vlogi DJ-ke. Vadili smo polko, valček in skupne plese. Nato smo se po večerni molitvi vsi razigrani odpravili spat.
Zadnji dan smo spakirali in odšli domov polni novih informacij in ljubezni do svojih sošoljcev. Imeli smo čudovit kratek oddih od šole in čas za prijatelje.
Manca Trdan























Ni komentarjev:

Objavite komentar