ponedeljek, 13. oktober 2014

T'minska frika

V Tolminu so nedavno nazaj imeli praznik frike in zares veseli smo, da nam jo je pripravila pristna domačinka. Mmmmm ... v teh jesenskih dneh res paše. Kristina nam je zaupala recept, tako, da si jo lahko pripravite sami.

Sestavine:
  • krompir (če se le da domač)
  • sir (če se le da domač)
  • malo olja
  • dodatki po želji - v ta pravi t'minski friki jih ni.
1 Krompir olupi in nareži na fetine. Operi.
2 V ponev daj olje, pogrej, dodaj krompir. Med pečenjem ne smeš iti stran od plošče!!! Ko postane rumenkastozlat, dodaj že prej narezan sir (tudi na fetine). Ko se sir stopi, lahko izklopiš štedilnik.
3 Frika je zelo nasitna, zato daj največ 1 (velik) krompir na osebo. Serviraj male porcije, toplo.

Pa dober tek :)
Kristina Mlakar





Ni komentarjev:

Objava komentarja