četrtek, 8. oktober 2015

Gmünd



Kot vsako leto, smo tudi letos na poseben način praznovali sv. Frančiška, ki je vzor življenja po evangeliju našim sestram in "naš svetnik". Še bolj ga bomo spoznali na romanju v Assisi pred veliko nočjo, tokrat pa smo se pustili, da nam spregovori o svojem odnosu do stvari, ljudi ... po Sončni pesmi. Spodbuda nam je bila okrožnica papeža Frančiška Laudato si, v kateri nas spodbuja k skrbi za okolje, za stvarstvo, za naravo. Pri tem nam je asiški svetnik velik zgled. 
Upamo nam je ta Frančiškov dan pomagal, da bomo bolj občudovali vse, da bomo prepoznavali v stvareh in ljudeh Božje delo in prav zaradi tega imeli rahločuten odnos. 





V sredo 7.10.2015 smo učenci in učitelji višje šole za gospodarske poklice Šentpeter odšli v Gmünd na praznovanje Frančiškovega dne. Po uri vožnje smo prispeli do Cerkve Marijinega oznanenja v Lendorfu, Maria Bichl (okraj Spital ob Dravi). Tam smo imeli sveto mašo, ki jo je vodil gospod župnik Stanko Olip. Po čudoviti uri preživeti v cerkvi smo vsi sestradani odšli na malico, kjer smo se okrepčali. Nato smo se odpravili nazaj na avtobuse ter se odpeljali v srednjeveško mestece Gmünd. Po poti smo izvedeli nekaj zanimivih stvari o mestu, kot so npr. število prebivalcov, zanimivosti, nekaj zgodovine ... Tam smo se razdelili v skupine in si ogledali »Haus des Staunens«. Druga skupina si je med tem ogledovala mesto. V Hiši občudovanja smo spoznali veliko umetnikov in njihovih del. Videli smo: lasersko harfo, največjo violino v katero lahko celo stopiš in je bila vpisana v Guinessovo knjigo rekordov ter še veliko drugih reči. Zabavali smo se tudi z milnimi mehurčki ter šli v park nihanja ter glasbe, kjer smo se poigrali z raznimi nenavadnimi inštrumenti. Ogledali smo si tudi delavnico in izdelke kovinarskega umetnika. Po pestrem dnevu smo se posladkali z pecivom, ki so ga že prej pripravili učenci naše šole. Vsi utrujeni smo se vrnili v avtobuse in se mirno odpeljali
nazaj domov. 
2. letnik (organizatorji)












Ni komentarjev:

Objavite komentar